Ο ρόλος της έντασης ακτινοβολίας

Σκοπός της βραχυθεραπείας του προστάτη είναι η ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη που πραγματοποιείται με την εμφύτευση των ραδιενεργών "κόκκων". Η ακτινοβολία ως γνωστόν σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα εφόσον η συνολική δόση είναι επαρκής, κάτι που προσφέρει η βραχυθεραπεία με την ακριβή τοποθέτηση των ραδιενεργών πηγών. Η ένταση της δόσης είναι αυτή που παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων και εδώ υπερέχει η βραχυθεραπεία γιατί μπορεί να παραδώσει 2-3 φορές την δόση της εξωτερικής ακτινοβολίας χωρίς να επηρεάζονται τα γύρω όργανα ή ιστοί (εσωτερική ακτινοβολία). Εφαρμόζεται ως μονοθεραπεία στην εντοπισμένη νόσο ενώ στην τοπικά προχωρημένη ως συνδυαστική θεραπεία με την προσθήκη εξωτερικής ακτινοβολίας. Η μέθοδος αυτή έγινε εφικτή τα τελευταία χρόνια στην Αμερική λόγω της τεχνολογικής προόδου στις συσκευές υπερήχων και των προγραμμάτων των ηλεκτρονικών υπολογιστών (τεχνική Real Time).

Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και ανεβάζουν τα ποσοστά επιτυχίας τα τελευταία 20 έτη στο υψηλότερο σημείο της ίασης του καρκίνου του προστάτη.

 

Stone N. Nelson: Ο εφευρέτης της μεθόδου βραχυθεραπείας Real-Time, καθηγητής ουρολογίας και ακτινοθεραπευικής ογκολογίας στο νοσοκομείο Icahn School of Medicine at Mount Sinai της Νέας Υόρκης.

Σύγχρονοι τρόποι διάγνωσης

Το δίλημμα του καρκίνου του προστάτη

Η ομάδα μας συμμετείχε στην παρουσίαση αποτελεσμάτων τρόπου διάγνωσης του προστατικού καρκίνου μέσω της νέας 3D Διαπερινεϊκής Βιοψίας.  

 

Μάθετε περισσότερα

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές, υποδηλώντας πολλά για το σώμα σας. Πατήστε εδώ και δείτε τον πίνακα με τις αποχρώσεις των ούρων και τη σημασία τους.

Μάθετε περισσότερα