Το Κέντρο Βραχυθεραπείας Προστάτη ιδρύθηκε το 1996 στο Νοσοκομείο Υγεία και ο σκοπός των πρωτεργατών του ήταν να προσφέρουν ελάχιστα επεμβατικές λύσεις στην αντιμετώπιση όλων των παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος (λιθίαση, φλεγμονή, νεοπλασίες κ.α.). Η πολυμελής ομάδα τριών ειδικοτήτων του Κέντρου έχει άνω των 20 ετών εμπειρία και εφαρμόζει πρωτοποριακές μεθόδους σε διεθνές επίπεδο. Με την ιδιαίτερη εξειδίκευση στις ασθένειες του αδένα του προστάτη (προστατίτιδα, καλοήθη υπερπλασία και καρκίνο) ο ασθενής απολαμβάνει τα οφέλη μιας πλήρους θεραπείας της νόσου με ταυτόγχρονη διατήρηση του οργάνου και της φυσιολογικής λειτουργίας του. 

Πρωτοποριακές μέθοδοι

Στο Κέντρο Βραχυθεραπείας Προστάτη εφαρμόστηκε πρωτοποριακά για την Ευρώπη εμφύτευση ραδιενεργών πηγών στον προστάτη αδένα (1997) και μέχρι σήμερα πάνω από 800 ασθενείς έχουν υποβληθεί σε αυτόν τον τύπο εσωτερικής ακτινοβολίας (βραχυθεραπεία), η οποία αντιμετωπίζει τον καρκίνο του προστάτη ριζικά και συγχρόνως διατηρεί την ποιότητα ζωής που είχε ο ασθενής προ θεραπείας. Στο νοσοκομείο «Υγεία» εφαρμόζεται η τελευταία και πιο εξελιγμένη μέθοδος εμφύτευσης, η τεχνική Real Time και τα αποτελέσματα της στους ασθενείς χαμηλού και μεσαίου κινδύνου είναι τα υψηλότερα που αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία (95%), ενώ στους ασθενείς υψηλού κινδύνου ο συνδυασμός της με εξωτερική ακτινοβολία προσφέρει ανώτερα ποσοστά ίασης (85-90%) από οποιαδήποτε μονοθεραπεία. Ο ασθενής εξέρχεται την ίδια ημέρα από το νοσοκομείο χωρίς ουροκαθετήρα και επιστρέφει άμεσα στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής του, χωρίς επιπλοκές.

Εμπειρία και εξέλιξη

Από το 2008, σε συνεργασία με το Τμήμα Υπερήχων του Νοσοκομείου «Υγεία» το Κέντρο Βραχυθεραπείας Προστάτη εφαρμόζει τον πλέον σύγχρονο τρόπο διάγνωσης του προστατικού καρκίνου μέσω της Τρισδιάστατης Διαπερινεϊκής Βιοψίας - Transperineal Mapping Biopsy. Μέχρι σήμερα πάνω από 200 ασθενείς έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο πλήρους χαρτογράφησης και ενδοπροστατικής σταδιοποίησης του προστάτη αδένα.

Με την τεχνική αυτή ανοίγονται νέες προοπτικές στην θεραπευτική αντιμετώπιση του πιο συχνού καρκίνου του άνδρα με στόχο την διατήρηση του οργάνου, της ποιότητας της ζωής του ασθενή και συγχρόνως την επίτευξη των υψηλότερων ποσοστών ίασης και επιβίωσης από τη νόσο.

Διεθνείς συνεργασίες

Για την επίτευξη των ανωτέρω, το Κέντρο μας βρίσκεται σε συνεχή επαφή, εκπαίδευση και συνεργασία με τους Καθηγητές Stone N.N. και Crawford E.D. των Πανεπιστημίων Icahn School of Medicine at Mount Sinai, NewYork, NY, USA και University of Colorado, Anschutz Medical Campus, Aurora, CO, USA, αντίστοιχα. 


Μάθετε περισσότερα για τη μόνιμη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη με βραχυθεραπεία πατώντας εδώ.

Βιοψία προστάτη

Χρησιμοποιούμε την εξελιγμένη διαπερινεϊκή βιοψία ή χαρτογράφηση του αδένα (mapping biopsy) που εκτελείται μέσω του δέρματος (διαδερμικά), η διαγνωστική ακρίβεια της οποίας ανέρχεται σε > 95%!

Μάθετε περισσότερα

Μεθοδολογία αντιμετώπισης

Γνωρίστε τη μέθοδο που ακολουθεί το κέντρο βραχυθεραπείας για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προστάτη. O ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο την ίδια ή την επόμενη μέρα της επέμβασης.

Μάθετε περισσότερα

Γνώμες ασθενών

Οι ασθενείς του Κέντρου παραθέτουν τη γνώμη τους για τις υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση που δέχθηκαν κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους. Δείτε εδώ τι γράφουν για το Κέντρο Βραχυθεραπείας Προστάτη.

Μάθετε περισσότερα

Σύγχρονοι τρόποι διάγνωσης

Η ομάδα μας συμμετείχε στην παρουσίαση αποτελεσμάτων τρόπου διάγνωσης του προστατικού καρκίνου μέσω νέας 3D Διαπερινεϊκής Βιοψίας.

Το δίλημμα του καρκίνου του προστάτη

 

Μάθετε περισσότερα

Ενημερωτικό φυλλάδιο

Δημιουργήθηκε για να σας βοηθήσει να ενημερωθείτε για τον καρκίνο του προστάτη, ώστε σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, να λάβετε την ορθότερη απόφαση για την υγεία σας.

Ενημερωτικό φυλλάδιο

Μάθετε περισσότερα

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές, υποδηλώντας πολλά για το σώμα σας. Πατήστε εδώ και δείτε τον πίνακα με τις αποχρώσεις των ούρων και τη σημασία τους.

Το χρώμα των ούρων

Μάθετε περισσότερα