Μερικές αρνητικές ενδείξεις , που εμφανίσθηκαν στο ετήσιο ιατρικό check up μου, το 2012, οδήγησαν τον ιατρό μου, χειρουργό ουρολόγο, Κο Μάριο Μετσίνη, να με υποβάλει σε περαιτέρω ιατρικό έλεγχο και πιο συγκεκριμένα, σε βιοψία του προστάτη. Μερικές ημέρες αργότερα, ανακοινώνοντάς μου τα θετικά αποτελέσματα της βιοψίας, μου τόνισε ότι είμαι τυχερός που έγκαιρα διεγνώσθη ότι πάσχω από καρκίνο του προστάτη. Αρχικά, μου ήταν αδύνατο να καταλάβω πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, σε ηλικία 53 ετών, που δαπιστώνει ότι έχει καρκίνο, μπορεί ταυτόγχρονα να αισθάνεται τυχερός. Δύο περίπου χρόνια μετά, έχω αντιληφθεί πλήρως τα λόγια του Ιατρού μου. Είμαι τυχερός, γιατί έγκαιρα πρόλαβα τα χειρότερα, καθώς ο καρκίνος δεν είχε προλάβει να επεκταθεί έξω από τον προστατικό αδένα.
Είμαι τυχερός, γιατί ακολούθησα τη θεραπευτική αγωγή, της βραχυθεραπείας (τοποθέτηση μέσα στον προστάτη, ραδιενεργών κόκκων), που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Βραχυθεραπείας Προστάτη, του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, από τον Ιατρό μου Μάριο Μετσίνη και τους συνεργάτες του. Είμαι τυχερός, γιατί δύο και περισσότερα χρόνια μετά την θεραπευτική αγωγή ο καρκίνος έχει εξαφανισθεί, δεν υπήρξε ούτε υπάρχει ΚΑΜΙΑ ανεπιθύμητη παρενέργεια, η ευεξία μου είναι στα ύψη και η ζωή μου πέρα για πέρα φυσιολογική. Για όλα τα παραπάνω, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Ιατρό μου, Κύριο Μάριο Μετσίνη και στους συνεργάτες του (επιστημονική και διοικητική ομάδα) του Κέντρου Βραχυθεραπείας Προστάτη, του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Α.Σ. Ορκωτός Ελεγκτής

Βιοψία προστάτη

Χρησιμοποιούμε την εξελιγμένη διαπερινεϊκή βιοψία ή χαρτογράφηση του αδένα (mapping biopsy) που εκτελείται μέσω του δέρματος (διαδερμικά), η διαγνωστική ακρίβεια της οποίας ανέρχεται σε > 95%!

Μάθετε περισσότερα

Μεθοδολογία αντιμετώπισης

Γνωρίστε τη μέθοδο που ακολουθεί το κέντρο βραχυθεραπείας για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προστάτη. O ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο την ίδια ή την επόμενη μέρα της επέμβασης.

Μάθετε περισσότερα

Γνώμες ασθενών

Οι ασθενείς του Κέντρου παραθέτουν τη γνώμη τους για τις υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση που δέχθηκαν κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους. Δείτε εδώ τι γράφουν για το Κέντρο Βραχυθεραπείας Προστάτη.

Μάθετε περισσότερα

Σύγχρονοι τρόποι διάγνωσης

Η ομάδα μας συμμετείχε στην παρουσίαση αποτελεσμάτων τρόπου διάγνωσης του προστατικού καρκίνου μέσω νέας 3D Διαπερινεϊκής Βιοψίας.

Το δίλημμα του καρκίνου του προστάτη

 

Μάθετε περισσότερα

Ενημερωτικό φυλλάδιο

Δημιουργήθηκε για να σας βοηθήσει να ενημερωθείτε για τον καρκίνο του προστάτη, ώστε σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, να λάβετε την ορθότερη απόφαση για την υγεία σας.

Ενημερωτικό φυλλάδιο

Μάθετε περισσότερα

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές, υποδηλώντας πολλά για το σώμα σας. Πατήστε εδώ και δείτε τον πίνακα με τις αποχρώσεις των ούρων και τη σημασία τους.

Το χρώμα των ούρων

Μάθετε περισσότερα