Μία Θεραπεία ή Συνδυασμός Θεραπειών;

Η θεραπεία του καρκίνου του προστάτη εξαρτάται από την ηλικία του ασθενή, τη γενική του κατάσταση και το στάδιο της νόσου κατά τη διάγνωση (σταδιοποίηση). Οι ασθενείς χαμηλού κινδύνου (βλ. Πίνακα 1) μπορούν να αντιμετωπιστούν με μία μόνο θεραπεία (ριζική προστατεκτομή, βραχυθεραπεία ή εξωτερική ακτινοβολία) έχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι ασθενείς μεσαίου και υψηλού κινδύνου (βλ. Πίνακα 1) πρέπει να επιλέξουν συνδυασμό δύο ή τριών θεραπειών για να επιτευχθεί το υψηλότερο ποσοστό ίασης.

 

Η επιλογή της θεραπείας του κάθε ασθενή είναι αυστηρώς προσωπική και πρέπει να ληφθεί αφού ο θεράπων ιατρός του αναλύσει τις επιπλοκές της κάθε μεθόδου.

 

 Χαμηλού κινδύνουΜεσαίου κινδύνουΥψηλού κινδύνου
PSA < 10 10 - 20 > 20
Gleason ≤ 6 7 8 - 10
Κλινικό στάδιο ≤ T2a T2b,c > T2c

Πίνακας 1: Ομάδες κινδύνου ασθενών με καρκίνο του προστάτη

 

Μάθετε για τη βραχυθεραπεία του προστάτη πατώντας εδώ ή επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες μέσω της παρακάτω φόρμας επικοινωνίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Φόρμα επικοινωνίας
Όνομα(*)
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Επώνυμο(*)
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Τηλέφωνο(*)
Το τηλέφωνο πρέπει να είναι αριθμός
Email(*)
Λάθος μορφή διεύθυνσης email
Μήνυμα(*)
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
(*)
Είστε ρομπότ;

Σύγχρονοι τρόποι διάγνωσης

Το δίλημμα του καρκίνου του προστάτη

Η ομάδα μας συμμετείχε στην παρουσίαση αποτελεσμάτων τρόπου διάγνωσης του προστατικού καρκίνου μέσω της νέας 3D Διαπερινεϊκής Βιοψίας.  

 

Μάθετε περισσότερα

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές, υποδηλώντας πολλά για το σώμα σας. Πατήστε εδώ και δείτε τον πίνακα με τις αποχρώσεις των ούρων και τη σημασία τους.

Μάθετε περισσότερα