Είναι αληθές, ότι οι ραδιενεργοί κόκκοι χρησιμοποιήθηκαν αρχικώς το 1930 και κατόπιν από το 1965 - 1983 σε αρκετά νοσοκομεία. Η τοποθέτηση γινόταν με ανοικτή επέμβαση και δεν είχε τη σωστή στερεοτακτική εφαρμογή, όπως γίνεται σήμερα. Έτσι, η λάθος τοποθέτηση είχε ως αποτέλεσμα οι καρκινικές περιοχές να μην λαμβάνουν την απαιτούμενη δόση με συνέπεια την αποτυχία ίασης του ασθενούς. Από το 1985, με την εξέλιξη του διορθικού υπέρηχου και του πλάνου σχεδιασμού θεραπείας η ομάδα ιατρών από το Seattle, εφάρμοσε για πρώτη φορά τη νεότερη βραχυθεραπεία φέροντας πολύ καλά αποτελέσματα. Αργότερα, το 1995, η τεχνική εξελίχθηκε περαιτέρω από τον Stone και Stock στο νοσοκομείο Mount Sinai και ονομάστηκε Real Time. Η μέθοδος αυτή παραδίδει μεγαλύτερες δόσεις ακτινοβολίας με ταυτόχρονα ελάχιστες επιπλοκές και φέρει τα υψηλότερα ποσοστά ίασης.

Σύγχρονοι τρόποι διάγνωσης

Το δίλημμα του καρκίνου του προστάτη

Η ομάδα μας συμμετείχε στην παρουσίαση αποτελεσμάτων τρόπου διάγνωσης του προστατικού καρκίνου μέσω της νέας 3D Διαπερινεϊκής Βιοψίας.  

 

Μάθετε περισσότερα

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές, υποδηλώντας πολλά για το σώμα σας. Πατήστε εδώ και δείτε τον πίνακα με τις αποχρώσεις των ούρων και τη σημασία τους.

Μάθετε περισσότερα