Από τις εξετάσεις φάνηκε ότι ο δείκτης PSA μου ήταν ανεβασμένος και έτσι επισκέφτηκα ουρολόγο. Ο ουρολόγος με παρέπεμψε να ξεκινήσω κάποια φαρμακευτική αγωγή για ένα χρόνο έτσι ώστε να ρίξω τη τιμή αυτή. Ωστόσο οι τιμές παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο. Μια φίλη μου, μου σύστησε τον κο Σκουτέρη, χειρούργο ουρολόγο, ο οποίος μου είπε για τη μέθοδο της βραχυθεραπείας προστάτη. Έκανα διαπερινεϊκή υπερηχοτομογραφική βιοψία και η διάγνωση ήταν καρκίνος του προστάτη. Ο κος Σκουτέρης μου μίλησε για τη θεραπεία με ραδιενεργούς κόκκους ιωδίου και υπεβλήθη σ'αυτή το έτος 2010. Στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκα δύο ημέρες, η διαδικασία ήταν ανώδυνη και αμέσως επέστρεψα στη δουλειά μου (είμαι βιοτέχνης). Έχουν περάσει 4 χρόνια και οι εξετάσεις μου δείχνουν πάντα φυσιολογικές και ότι έχω θεραπευτεί πλήρως χωρίς καμία παρενέργεια. Ν. Τ.

Σύγχρονοι τρόποι διάγνωσης

Το δίλημμα του καρκίνου του προστάτη

Η ομάδα μας συμμετείχε στην παρουσίαση αποτελεσμάτων τρόπου διάγνωσης του προστατικού καρκίνου μέσω της νέας 3D Διαπερινεϊκής Βιοψίας.  

 

Μάθετε περισσότερα

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές, υποδηλώντας πολλά για το σώμα σας. Πατήστε εδώ και δείτε τον πίνακα με τις αποχρώσεις των ούρων και τη σημασία τους.

Μάθετε περισσότερα