Μερικές αρνητικές ενδείξεις , που εμφανίσθηκαν στο ετήσιο ιατρικό check up μου, το 2012, οδήγησαν τον ιατρό μου, χειρουργό ουρολόγο, Κο Μάριο Μετσίνη, να με υποβάλει σε περαιτέρω ιατρικό έλεγχο και πιο συγκεκριμένα, σε βιοψία του προστάτη. Μερικές ημέρες αργότερα, ανακοινώνοντάς μου τα θετικά αποτελέσματα της βιοψίας, μου τόνισε ότι είμαι τυχερός που έγκαιρα διεγνώσθη ότι πάσχω από καρκίνο του προστάτη. Αρχικά, μου ήταν αδύνατο να καταλάβω πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, σε ηλικία 53 ετών, που δαπιστώνει ότι έχει καρκίνο, μπορεί ταυτόγχρονα να αισθάνεται τυχερός. Δύο περίπου χρόνια μετά, έχω αντιληφθεί πλήρως τα λόγια του Ιατρού μου. Είμαι τυχερός, γιατί έγκαιρα πρόλαβα τα χειρότερα, καθώς ο καρκίνος δεν είχε προλάβει να επεκταθεί έξω από τον προστατικό αδένα.
Είμαι τυχερός, γιατί ακολούθησα τη θεραπευτική αγωγή, της βραχυθεραπείας (τοποθέτηση μέσα στον προστάτη, ραδιενεργών κόκκων), που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Βραχυθεραπείας Προστάτη, του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, από τον Ιατρό μου Μάριο Μετσίνη και τους συνεργάτες του. Είμαι τυχερός, γιατί δύο και περισσότερα χρόνια μετά την θεραπευτική αγωγή ο καρκίνος έχει εξαφανισθεί, δεν υπήρξε ούτε υπάρχει ΚΑΜΙΑ ανεπιθύμητη παρενέργεια, η ευεξία μου είναι στα ύψη και η ζωή μου πέρα για πέρα φυσιολογική. Για όλα τα παραπάνω, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Ιατρό μου, Κύριο Μάριο Μετσίνη και στους συνεργάτες του (επιστημονική και διοικητική ομάδα) του Κέντρου Βραχυθεραπείας Προστάτη, του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Α.Σ. Ορκωτός Ελεγκτής

Σύγχρονοι τρόποι διάγνωσης

Το δίλημμα του καρκίνου του προστάτη

Η ομάδα μας συμμετείχε στην παρουσίαση αποτελεσμάτων τρόπου διάγνωσης του προστατικού καρκίνου μέσω της νέας 3D Διαπερινεϊκής Βιοψίας.  

 

Μάθετε περισσότερα

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές, υποδηλώντας πολλά για το σώμα σας. Πατήστε εδώ και δείτε τον πίνακα με τις αποχρώσεις των ούρων και τη σημασία τους.

Μάθετε περισσότερα