Το καλοκαίρι του 2008 μου διαγνώσθηκε καρκίνος στον προστάτη και είναι αλήθεια πως έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου.Οι γιατρός που μου έκανε τη διάγνωση, μου μίλησε για ριζική προστατεκτομή, ως μόνη λύση και σε δεύτερο στάδιο ακτινοβολίες. Ευτυχώς κάποιος συγγενής μου είχε πρόσφατα επισκεφθεί το Κέντρο Βραχυθεραπείας Προστάτη, του Υγεία και μου πρότεινε να πάω κι εκεί να με δουν. Έτσι κι έκανα και πήγα στο Κέντρο αλλά μέσα μου δεν είχα πολλές ελπίδες για το ότι θα μπορούσα να ξεπεράσω το πρόβλημά μου.
Οι γιατροί κ. Μιχαήλ Σκουτέρης και κ. Βασίλης Σκουτέρης μου μίλησαν για τη μέθοδο που εφαρμόζουν: την θεραπεία με εμφύτευση ραδιενεργών κόκκων μέσα στον αδένα του προστάτη. Για πρώτη φορά ένοιωσα πως μπορώ να τα καταφέρω και να το ξεπεράσω. Υποβλήθηκα στην θεραπεία τον Νοέμβριο του 2008, αναίμακτα χωρίς επιπλοκές, χωρίς προβλήματα ακράτειας κ.ά. Επέστρεψα αμέσως στις δραστηριότητές μου χωρίς πρόβλημα. Η κατάστασή μου απαιτούσε και την θεραπεία με ακτινοβολίες εξωτερικές, συνδυαστικά. Εξετάζομαι από τότε σε τακτά διαστήματα και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον προστάτη μου. Πλέον πιστεύω πως δεν πρόκειται ξανά στο μέλλον να με απασχολήσει αυτό το πρόβλημα υγείας.
Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς μου κ. Μιχαήλ και κ. Βασίλη και στην ομάδα τους, για το έργο τους και γιατί νοιώθω ότι πραγματικά θεραπεύτηκα χωρίς προβλήματα. Κι ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ ακόμα, γιατί πάνω από όλα ένοιωσα να με αντιμετωπίζουν πολύ ανθρώπινα, συμπονετικά, με βαθιά γνώση πάνω στο πρόβλημά μου και με θέληση να το λύσουμε μαζί. Δ.Σ., Ζάκυνθος

Σύγχρονοι τρόποι διάγνωσης

Το δίλημμα του καρκίνου του προστάτη

Η ομάδα μας συμμετείχε στην παρουσίαση αποτελεσμάτων τρόπου διάγνωσης του προστατικού καρκίνου μέσω της νέας 3D Διαπερινεϊκής Βιοψίας.  

 

Μάθετε περισσότερα

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές, υποδηλώντας πολλά για το σώμα σας. Πατήστε εδώ και δείτε τον πίνακα με τις αποχρώσεις των ούρων και τη σημασία τους.

Μάθετε περισσότερα