Για το θέμα της βραχυθεραπείας του προστάτη έχω να δηλώσω στους πάσχοντας τα εξής: 
Υπεβλήθην στην επέμβαση εμφύτευσης"κόκκων" Ιωδίου-125 στις 7/3/2013. Αμέσως γύρισα μόνος στο σπίτι μου και από την επομένη αισθανόμουν το ίδιο καλά όπως πριν.  
Στο διάστημα από τότε μέχρι σήμερα παρά το 72ο έτος της ηλικίας μου έχω περισσότερη ευεξία από πριν και μπορώ και εργάζομαι 8 ώρες την ημέρα σε χειρονακτικές εργασίες.
Η σχέση με τους θεράποντας ιατρούς είναι αρίστη και εξελίχθηκε σε φιλία.  I.M.  

Για πρώτη φορά στα εξηνταεφτά μου χρόνια νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον θεράποντα γιατρό μου, εσάς, όχι μόνο για την επιστημονική σας υποστήριξη, αλλά κυρίως για την ανθρώπινη συμπαράσταση που δείξατε σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας μου από την ασθένεια που πάσχω κι είναι της δικής σας επιστημονικής ειδικότητας.
Η κατανόηση, το αληθινό ενδιαφέρον και το φιλικό χαμόγελο της ανθρώπινης υποστήριξης που δείξατε, ήταν για μένα ένα δεύτερο φάρμακο κι ίσως αποτελεσματικότερο, που δεν το συνταγογραφήσατε κι ούτε το αγόρασα απ’ το φαρμακείο. Σας ευχαριστώ από βάθους καρδιάς. Με βαθιά εκτίμηση, ΑΡΗΣ Γ.

Το καλοκαίρι του 2008 μου διαγνώσθηκε καρκίνος στον προστάτη και είναι αλήθεια πως έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου.Οι γιατρός που μου έκανε τη διάγνωση, μου μίλησε για ριζική προστατεκτομή, ως μόνη λύση και σε δεύτερο στάδιο ακτινοβολίες. Ευτυχώς κάποιος συγγενής μου είχε πρόσφατα επισκεφθεί το Κέντρο Βραχυθεραπείας Προστάτη, του Υγεία και μου πρότεινε να πάω κι εκεί να με δουν. Έτσι κι έκανα και πήγα στο Κέντρο αλλά μέσα μου δεν είχα πολλές ελπίδες για το ότι θα μπορούσα να ξεπεράσω το πρόβλημά μου.
Οι γιατροί κ. Μιχαήλ Σκουτέρης και κ. Βασίλης Σκουτέρης μου μίλησαν για τη μέθοδο που εφαρμόζουν: την θεραπεία με εμφύτευση ραδιενεργών κόκκων μέσα στον αδένα του προστάτη. Για πρώτη φορά ένοιωσα πως μπορώ να τα καταφέρω και να το ξεπεράσω. Υποβλήθηκα στην θεραπεία τον Νοέμβριο του 2008, αναίμακτα χωρίς επιπλοκές, χωρίς προβλήματα ακράτειας κ.ά. Επέστρεψα αμέσως στις δραστηριότητές μου χωρίς πρόβλημα. Η κατάστασή μου απαιτούσε και την θεραπεία με ακτινοβολίες εξωτερικές, συνδυαστικά. Εξετάζομαι από τότε σε τακτά διαστήματα και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον προστάτη μου. Πλέον πιστεύω πως δεν πρόκειται ξανά στο μέλλον να με απασχολήσει αυτό το πρόβλημα υγείας.
Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς μου κ. Μιχαήλ και κ. Βασίλη και στην ομάδα τους, για το έργο τους και γιατί νοιώθω ότι πραγματικά θεραπεύτηκα χωρίς προβλήματα. Κι ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ ακόμα, γιατί πάνω από όλα ένοιωσα να με αντιμετωπίζουν πολύ ανθρώπινα, συμπονετικά, με βαθιά γνώση πάνω στο πρόβλημά μου και με θέληση να το λύσουμε μαζί. Δ.Σ., Ζάκυνθος

Mετά από εξέταση του PSA, που ήταν ιδιαίτερα υψηλό απευθύνθηκα στο νοσοκομείο «Υγεία» και ιδιαίτερα στον γιατρό ουρολόγο κ. Αθανάσιο Ντούνη για τον οποίο είχα πολύ καλές πληροφορίες και συστάσεις. Μετά από ιδιαίτερη εξέταση του προβλήματός μου και σε συνεννόηση με τον κ. Ντούνη αποφασίσαμε να υποβληθώ σε Βραχυθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτου.
Πράγματι υπεβλήθην στην εν λόγω θεραπεία, η οποία ήταν σχεδόν ανώδυνη. Η συμπεριφορά του γιατρού και του προσωπικού του νοσοκομείου ήταν άριστη. Η εξέλιξη της θεραπείας μου σύμφωνα με τον γιατρό είναι καλή και πιστεύω ότι θα είναι καλή και μακροπρόθεσμα όπως με διαβεβαιώνει και ο γιατρός μου. Ευχαριστώ τον γιατρό μου και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου για την συμπαράσταση και βοήθεια κατά την διάρκεια της θεραπείας. Κώστας Χαραλαμπίδης

Σύγχρονοι τρόποι διάγνωσης

Το δίλημμα του καρκίνου του προστάτη

Η ομάδα μας συμμετείχε στην παρουσίαση αποτελεσμάτων τρόπου διάγνωσης του προστατικού καρκίνου μέσω της νέας 3D Διαπερινεϊκής Βιοψίας.  

 

Μάθετε περισσότερα

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές, υποδηλώντας πολλά για το σώμα σας. Πατήστε εδώ και δείτε τον πίνακα με τις αποχρώσεις των ούρων και τη σημασία τους.

Μάθετε περισσότερα