Βραχυθεραπεία - Ιστορική Αναδρομή

ΒραχυθεραπείαΗ εξελιγμένη μορφή βραχυθεραπείας του προστάτη ξεκίνησε το 1985 στην Αμερική αλλά η ιδέα είναι αρκετά παλιά. Η πρώτη αναφορά στην εισαγωγή ραδιενεργού υλικού στον προστάτη έγινε από τον Alexander Gram Bell περίπου το 1890 (χρήση Ραδίου) ενώ το πρώτο επιστημονικό άρθρο που γράφτηκε ήταν το 1914, περίπου την ίδια περίοδο που έγινε η πρώτη ριζική προστατεκτομή.

 

Μάθετε περισσότερα για τη Βραχυθεραπεία

 

Ελληνικό "χρώμα"

Η βραχυθεραπεία είναι ελληνική λέξη και σημαίνει θεραπεία μικρής απόστασης. Ονομάστηκε έτσι διότι η ακτινοβολία που εκλύεται δεν διανύει μεγάλη απόσταση όπως όταν προέρχεται από εξωτερική πηγή (εξωτερική ακτινοβολία), αλλά εκτείνεται σε πολύ μικρό πεδίο γύρω από τον προστάτη προερχόμενη από πηγές που τοποθετούνται κατ’ ευθείαν μέσα στον αδένα (εσωτερική ακτινοβολία). Έτσι επιτυγχάνεται η παράδοση πολύ υψηλών δόσεων στον προστάτη ενώ ελάχιστων στα γειτονικά όργανα (ορθό, ουρήθρα, νευραγγειακά δεμάτια, κλπ) χωρίς να προκαλούνται παρενέργειες. Είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι η βραχυθεραπεία προσφέρει εξαιρετικά μακροχρόνια αποτελέσματα, χωρίς τις επιπλοκές των άλλων μεθόδων θεραπείας.

 

Μάθετε για τα αποτελέσματα από τη βραχυθεραπεία του προστάτη πατώντας εδώ ή επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες μέσω της παρακάτω φόρμας επικοινωνίας.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Φόρμα επικοινωνίας
Όνομα(*)
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Επώνυμο(*)
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Τηλέφωνο(*)
Το τηλέφωνο πρέπει να είναι αριθμός
Email(*)
Λάθος μορφή διεύθυνσης email
Μήνυμα(*)
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
(*)
Είστε ρομπότ;

Σύγχρονοι τρόποι διάγνωσης

Το δίλημμα του καρκίνου του προστάτη

Η ομάδα μας συμμετείχε στην παρουσίαση αποτελεσμάτων τρόπου διάγνωσης του προστατικού καρκίνου μέσω της νέας 3D Διαπερινεϊκής Βιοψίας.  

 

Μάθετε περισσότερα

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές, υποδηλώντας πολλά για το σώμα σας. Πατήστε εδώ και δείτε τον πίνακα με τις αποχρώσεις των ούρων και τη σημασία τους.

Μάθετε περισσότερα